Emma Jonsteg

Emma Jonsteg är grundare och vd för Utopia Arkitekter som hon 2008 startade tillsammans med kollegan Mattias Litström. Hon är en av de starkare rösterna i den svenska samhällsbyggnadsdebatten och flitigt anlitad som föreläsare, moderator, jurymedlem och programledare.

Emma Jonsteg

På uppdrag av Svensk Byggtjänst leder Emma Jonsteg podcasten Snåret där olika branschrepresentanter regelbundet bjuds in för diskussioner som syftar till att skapa en större branschöverskridande föreståelse för byggprocessen och de utmaningar den är förknippad med. Programmen finns att lyssna på via Svensk Byggtjänsts hemsida.

Emma Jonsteg är utbildade vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Utöver arkitekturutbildning har hon även studerat fysisk planering och har en bakgrund som planarkitekt med erfarenhet från Stadsbyggnadskontoret i Göteborg och Mölndals kommun.

  • Sedan 2019 ledamot i Sverigehusets styrelse.

  • Ledamot i styrelsen för Gröna Städer

  • Utsågs i februari 2016 till Sveriges mäktigaste person i den svenska design- och arkitektbranschen av branschtidskriften RUM.

  • På plats 21 när tidskriften Fokus i september 2016 listar Kultursveriges 75 mäktigaste personer.

Har du förfrågningar om att anlita Emma Jonsteg som föreläsare, moderator, jurymedlem eller andra former av evenemang, kontakta henne på emma.jonsteg@utopia.se