Opinion

Här har vi samlat ett kalendarium över våra publika framträdanden, våra debattartiklar och pressklipp. Det är inte alltid vi hinner med att få allt på plats så hör gärna av er om ni inte hittar det ni söker.

Lär dig hur folk lyssnar - sen vet du hur du ska tala

Åsikt •Ordet retorik har för många svenskar en negativ klang. Vi tenderar att tänka på begreppet i betydelsen att kommunicera för att övertyga utan någon egentlig substans bakom fagra ord och förföriska bilder. I arkitekturvärlden är det emellanåt särskilt mycket så. Skrået har historiskt varit avogt inställt till att sälja och marknadsföra. Tendensen dröjer sig kvar på många håll även i dag. Det anses lite vulgärt och förmätet att allt för ivrigt hävda sin egen förträfflighet.

Skånska Dagbladet om Utopia och ByggVestas kompislägenheter i Malmö

Publicitet •Igår var det startskott för bygget av kompislägenheterna i kvarteret Sorgenfri, Malmö, som vi utvecklat tillsammans med Byggvesta.

Skånska Dagbladet var på plats och publicerar idag en artikel om projektet:

ByggVestas och Utopia arkitekters förslag tog fasta på de ungas egna visioner om hur bra boende ska se ut och vann då kommunens markanvisningstävling.
– Kompislägenheterna är tänkta att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Med den boendeformen blir det också billigare än att var och en ska hyra sin egen lägenhet, säger Sandrine Rivoire, projektledare på Byggvesta.Bostäderna vänder sig till studenter eller unga vuxna i åldrarna 18 – 25 år.

Läs hela artikeln här

Juvelens nominering till World Architecture Festival uppmärksammas av UNT

Publicitet •Kontorshuset Juvelen har nominerats till ett av världens största arkitekturpris, trots att byggnationen ännu inte är påbörjad.

– Att Juvelen är nominerad är ett kvitto på att det är en unik byggnad som tar plats internationellt. Det är hård internationell konkurrens och att vi kan finnas med där är verkligen hedrande, säger Utopias VD Emma Jonsteg.

Läs hela artikeln här.

Om Kopparhusen i Fastighetsnytt

Publicitet •Fastighetsnytt uppmärksammar att detaljplanen för området Kopparhusen i Norrköping, som drivs av fastighetsbolaget Klövern och ritas av oss på Utopia, har godkänts! Du hittar artikeln här.

Läs mer om Kopparhusen under fliken Projekt här på vår sajt.