Kontakt

Vårt kontor ligger på Birger Jarlsgatan 41A på Norrmalm i Stockholm. Behöver du hjälp att hitta hit, kolla in kartan nedan till höger. Här hittar du också kortfattade presentationer och kontaktuppgifter till alla som jobbar på kontoret. Är du journalist är du välkommen att höra av dig till vår presskontakt Jesper Lövkvist på jesper@utopia.se eller 070-915 25 92. För alla övriga frågor, mejla oss på info@utopia.se.

Utopia Arkitekter AB
Birger Jarlsgatan 41A
111 45 Stockholm
+46 8 120 315 80
info@utopia.se
Grupp_webb

Medarbetare

Emma Jonsteg är Utopia Arkitekters vd och grundade tillsammans med Mattias Litström företaget 2008. Hon är utbildad vid KTH och Chalmers och har även studerat fysisk planering och arbetat som planarkitekt. Emma är verksam arkitekt sedan år 2000 med huvudsaklig inriktning på stadsplanering och bostadsutveckling och är sedan 2012 ledamot i Sveriges Arkitekters styrelse.

Mattias Litström Mattias Litström Creative Director
mattias.litstrom@utopia.se
070-771 19 87

Mattias Litström är Utopia Arkitekters creative director och grundade tillsammans med Emma Jonsteg företaget 2008. Han är utbildad arkitekt vid Chalmers och KTH och är verksam arkitekt sedan år 2000 med huvudsaklig inriktning på bostäder och stadsplanering.

Christine Westberg Christine Westberg Kontorschef
christine.westberg@utopia.se
070-110 30 59

Kicki Westberg är kontorschef på Utopia och är i grunden byggnadsingenjör med en bakgrund i olika befattningar på bland annat Foster+Partners, SandellSandberg, Arkitekterna Krook & Tjäder, Sweco Architects. Hon kommer närmast från rollen som kontorschef på Wingårdhs stockholmskontor.

Jesper Lövkvist Jesper Lövkvist Kommunikation
jesper.lovkvist@utopia.se
070-915 25 92

Jesper Lövkvist är kreatör med bakgrund inom journalistik, reklam och PR på några av landets mer välkända byråer och mediaföretag. På Utopia jobbar han med extern kommunikation och konceptutveckling.

Liz Agneskog Liz Agneskog Arkitekt
liz.agneskog@utopia.se
076-291 88 02

Liz Agneskog är arkitekt med en master från Kongelige Danske Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn. Hon har även studerat vid Universität der Künste i Berlin och arbetat på bland annat Atelier Lise Juel i Köpenhamn. På Utopia jobbar Liz i första hand med skissarbete i tidiga skeden med ansvar för att producera presentationer och grafiskt material.

Daniel Andersson Daniel Andersson Arkitekt
daniel.andersson@utopia.se
070-589 65 25

Daniel Andersson är utbildad arkitekt, byggnadsingenjör och snickare. Han kommer närmast från White arkitekter där han främst arbetat med bostadsprojekt. Innan dess har han drivit eget kontor på Åland och arbetat på arkitektkontor i Wien. Daniel Andersson är utbildad vid Tekniska högskolan i Jönköping och har studerat urbanism på Mejan Arc. På Utopia arbetar han som arkitekt med fokus på bostäder och stadsutvecklingsprojekt.

Johan Andersson Johan Andersson Arkitekt
johan.andersson@utopia.se
070-722 94 05

Johan Andersson är utbildad på Arkitektskolan i Lund samt vid Delft i Nederländerna. Tidigare har han arbetet på Jais Arkitekter i Helsingborg och UNStudio i Amsterdam. Johan är också utbildad i V-ray och arkitekturvisualiseringar i Venedig. På Utopia jobbar han framförallt med skisser, tävlingar och projekt i tidiga skeden.

Sebastian Arenram Sebastian Arenram Arkitekt
sebastian.arenram@utopia.se
070-712 66 89

Sebastian Arenram är utbildad på Arkitektskolan i Stockholm och vid Porto Arkitekturskola i Portugal. Han har tidigare arbetat på bl.a. Reflex Arkitekter i Stockholm och OMA i Holland. På Utopia jobbar Sebastian med projektering, konceptutveckling, projekt i tidiga skeden och inredning.

Johan Bejne Johan Bejne Arkitekt
johan.bejne@utopia.se
070-788 40 25

Johan Bejne är arkitekt med en examen från Konstakademins arkitektskola i Köpenhamn 2001. Tidigare har Johan jobbat på Tage Lyneborg arkitekter i Köpenhamn och Wester+Elsner arkitekter i Stockholm, sedan 2006 i rollen som projektansvarig med inriktning på tidiga skeden och konceptutveckling.

Johan Bengtsson Johan Bengtsson Arkitekt
johan.bengtsson@utopia.se
070-733 91 85

Johan Bengtsson är arkitekt med examen från KADK i Köpenhamn. Han kommer närmast från Varg Arkitekter där han jobbade i drygt tre år, främst med bostadsprojektering, men även med tidiga skeden och möjlighetsstudier. På Utopia arbetar Johan Bengtsson som handläggande arkitekt.

Anna Davis Anna Davis Kreativ Chef
anna.davis@utopia.se
070-715 46 50

Anna Davis är utbildad vid KTH i Stockholm och KADK i Köpenhamn. Hon har jobbat på flera kontor i Stockholm och London, bland annat Anders Wilhelmson, Orefelt Associates, Per Öberg och senast på Jordens Arkitekter. Anna har en mycket bred erfarenhet med tyngdpunkten i bostadsprojekt i alla skalor, från privathem till större flerbostadshus. På Utopia har Anna titeln kreativ chef med ansvar för konceptutveckling och gestaltning.

Anna-Lena Ekman Anna-Lena Ekman Arkitekt
annalena.ekman@utopia.se
070-021 02 20

Anna-Lena Ekman är arkitekt med examen från LTH och har jobbat på en rad kontor både i London och Stockholm, bland annat LDS, John McAslan+Partners, Tengbom och nu senast CF Möller. På Utopia jobbar hon som uppdragsansvarig arkitekt med fokus på tidiga skeden och tävlingar för Stadsplanering och bostäder.

Evelina Ekstrand Evelina Ekstrand Kontorsassistent
evelina.ekstrand@utopia.se
070-723 42 32 

Evelina Ekstrand har en kandidatexamen i inredningsarkitektur & möbeldesign från Konstfack. Hon har även studerat på Rhode Island School of Design i Providence. På Utopia är Evelina Ekstrand kontorsassistent och spindeln i nätet som får den dagliga verksamheten att flyta på bästa sätt.

Jonas Ersson Jonas Ersson Arkitekt
jonas.ersson@utopia.se
073-612 32 30

Jonas Ersson är arkitekt med en masterexamen från Det Kongelige Danske Kunstakademi och en kandidatexamen från Arkitektskolan vid Lunds Universitet. Han har studerat konst, designat möbler, jobbat som illustratör och hunnit jobba som arkitekt på bland annat CRAB-studio i London och Erséus Arkitekter i Stockholm. Jonas har en särskild förkärlek för parametrisk design och digital fabrication.

Jonna Flordal (föräldraledig) Jonna Flordal (föräldraledig) Arkitekt
jonna.flordal@utopia.se
072-858 88 70

Jonna Flordal är uppdragsansvarig arkitekt med ansvar för personalfrågor och organisationsutveckling. Hon är utbildad vid KTH och har tidigare jobbat på bland annat Koncept Stockholm där hon gjort att från identitets- och inredningsprojekt till konceptutveckling och om- och nybyggnation av bostäder.

Jimmy Larsson Jimmy Larsson Byggnadsingenjör
jimmy.larsson@utopia.se
073-718 22 38

Jimmy Larsson är byggnadsingenjör och har tidigare arbetat på bland annat Krook & Tjäder och Frenning & Sjögren, båda i Göteborg. Han har en magisterexamen i byggnadsteknik med inriktning på byggnadsutformning och arkitektur från Tekniska Högskolan i Jönköping. Jimmy har tidigare jobbat med olika typer av tekniskt krävande projekt, allt från bostäder, fritidshus och industribyggnader till handel, kontor och rättspsykiatri.

Daniel Medlöv Daniel Medlöv Byggnadsingenjör
daniel.medlov@utopia.se
070-559 61 11

Daniel Medlöv är nyexaminerad byggnadsingenjör med en kandidatexamen i byggteknik och design med inriktning på arkitektur för byggingenjörer från Kungliga Tekniska högskolan. Hans examensarbete var ett gestaltningsförslag för en miljonprogramsfastighet med utgångspunkterna funktion och energibehovssänkning. Daniel har sen tidigare erfarenhet som snickare.

Hanne Stolt Hanne Stolt Byggnadsingenjör
hanne.stolt@utopia.se
070-918 47 86

Hanne Stolt är nyexaminerad byggnadsingenjör med en kandidatexamen i byggteknik och design med inriktning arkitektur för byggingenjörer från Kungliga Tekniska högskolan. Hon har en tydlig inriktning på hållbarhet och i hennes examensarbete tog hon fram ett koncept för hur återvinning kan integreras i urbana miljöer och ett förslag på en kvartersnära återvinningsbyggnad i Rinkeby centrum.

Simon Ståhl Simon Ståhl Byggnadsingenjör
simon.stahl@utopia.se
070-230 63 15

Simon Ståhl är byggnadsingenjör med gedigen erfarenhet från komplexa och tekniskt krävande projekt. Han har en magisterexamen från Tekniska Högskolan i Jönköping och har tidigare arbetat på bland annat Arkitekterna Krook & Tjäder. Simon är inriktad på hållbar arkitektur och certifierad passivhusdesigner.

Press

Våra pressreleaser och pressbilder hittar du på vår Mynewsdesk-sida. Där kan du också enkelt anmäla dig för att löpande få nyheter om Utopia Arkitekter skickade direkt till dig. För mediaförfrågningar, kontakta Jesper Lövkvist på jesper@utopia.se eller +46 709 15 25 92.