Kontakt

Vårt kontor ligger på Birger Jarlsgatan 41A på Norrmalm i Stockholm. Behöver du hjälp att hitta hit, kolla in kartan nedan till höger. Här hittar du också kortfattade presentationer och kontaktuppgifter till alla som jobbar på kontoret. Är du journalist är du välkommen att höra av dig till vår presskontakt Jesper Lövkvist på jesper@utopia.se eller 070-769 97 46. För alla övriga frågor, mejla oss på info@utopia.se.

Utopia Arkitekter AB
Birger Jarlsgatan 41A
111 45 Stockholm
+46 8 120 315 80
info@utopia.se
Gruppbild_beskuren

Medarbetare

Emma Jonsteg är Utopia Arkitekters vd och grundade tillsammans med Mattias Litström företaget 2008. Hon är utbildad vid KTH och Chalmers och har även studerat fysisk planering och arbetat som planarkitekt. Emma är i första hand inriktad på stadsplanering och bostadsutveckling. Hon var tidigare vice ordförande för Sveriges Arkitekter styrelse och sitter sedan 2019 i styrelsen för Sverigehuset.

Mattias Litström Mattias Litström Creative Director
mattias.litstrom@utopia.se
070-771 19 87

Mattias Litström är Utopia Arkitekters creative director och grundade tillsammans med Emma Jonsteg företaget 2008. Han är utbildad arkitekt vid Chalmers och KTH och är verksam arkitekt sedan år 2000 med huvudsaklig inriktning på bostäder och stadsplanering.

Jesper Lövkvist Jesper Lövkvist Konceptutveckling & kommunikation
jesper.lovkvist@utopia.se
070-769 97 46

Jesper Lövkvist är kreatör med bakgrund inom journalistik, reklam och PR på några av landets mer välkända byråer och mediaföretag. På Utopia jobbar han med extern kommunikation och konceptutveckling.

Jonas Hällgren Jonas Hällgren Kvalitetsansvarig byggnadsingenjör
jonas.hallgren@utopia.se
070-575 03 61

Jonas Hällgren är byggnadsingenjör utbildad på Nackademins yrkeshögskola. Sedan sin examen 2002 har han jobbat som konsult och på arkitektkontor, framför allt med projektering av större projekt inom kontor och handel. Närmast kommer han från Sweco Architects. På Utopia är Jonas Hällgren även ansvarig för kvalitets- och miljöfrågor.

Helena Hemminger Helena Hemminger Tävlingsansvarig arkitekt
helena.hemminger@utopia.se
073-345 16 62

Helena Hemminger är arkitekt med konstutbildning och en examen från KTH. Hon har drivit egen verksamhet och var under åtta år anställd på Tengbom arkitekter som gestaltningsanvarig för kontorsstudion och ledare för kontorets tävlingsteam. På Utopia jobbar Helena Hemminger i första hand i tidiga skeden och är ansvarig för våra tävlingar.

Göran Cars Göran Cars Projektutvecklare
goran.cars@utopia.se
070-438 43 01

Göran Cars har en bakgrund som professor i samhällsbyggnad från KTH i Stockholm. Han har under många år arbetat med stadsutvecklingsfrågor i bland annat Malmö, Norrköping och Uppsala, men är antagligen mest känd som stadsutvecklare med ansvar för flytten av och planen för det nya Kiruna. På Utopia jobbar Göran Cars med projektutveckling.

Johan Andersson Johan Andersson Arkitekt
johan.andersson@utopia.se
070-722 94 05

Johan Andersson är utbildad på Arkitektskolan i Lund samt vid Delft i Nederländerna. Tidigare har han arbetet på Jais Arkitekter i Helsingborg och UNStudio i Amsterdam. Johan är också utbildad i V-ray och arkitekturvisualiseringar i Venedig. På Utopia jobbar han framförallt med skisser, tävlingar och projekt i tidiga skeden.

Viktor Becker Viktor Becker Arkitekt
viktor.becker@utopia.se
073-74 60 596

Viktor Becker är arkitekt med en master i Urban Design från Aalborg Universitet i Danmark. Han har under sin utbildning fokuserat på storytelling, stadsbyggnad och grafisk kommunikation och arbetat hos arkitektkontoret Tredje Natur i Köpenhamn. På Utopia jobbar Viktor med tidiga skeden och konceptutveckling.

Johan Bejne Johan Bejne Arkitekt
johan.bejne@utopia.se
070-788 40 25

Johan Bejne är arkitekt med en examen från Konstakademins arkitektskola i Köpenhamn 2001. Tidigare har Johan jobbat på Tage Lyneborg arkitekter i Köpenhamn och Wester+Elsner arkitekter i Stockholm, sedan 2006 i rollen som projektansvarig med inriktning på tidiga skeden och konceptutveckling.

Linda Bentefour Linda Bentefour Kontorsansvarig /VD-assistent
linda.bentefour@utopia.se
072-376 14 47

Alva Karasalo Dahlbäck Alva Karasalo Dahlbäck Arkitektpraktikant
alva.karasalo@utopia.se
070-657 01 57

Alva Karasalo Dahlbäck är nyutexaminerad arkitekt med en kandidatexamen från KTH. Under studietiden var hon aktiv i att driva skolans näringslivsgrupp Arkipelago och har i perioder praktiserat på GWSK Arkitekter. På Utopia jobbar Alva Karasalo Dahlbäck i alla olika typer av projekt på kontoret.

Anna Davis är utbildad vid KTH i Stockholm och KADK i Köpenhamn. Hon har jobbat på flera kontor i Stockholm och London, bland annat Anders Wilhelmson, Orefelt Associates, Per Öberg och senast på Jordens Arkitekter. Anna har en mycket bred erfarenhet med tyngdpunkten i bostadsprojekt i alla skalor, från privathem till större flerbostadshus.

Jeppe Dueholm Jeppe Dueholm Arkitekt
jeppe.dueholm@utopia.se
073-323 26 62

Jeppe Dueholm är arkitekt utbildad på Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn. Han har jobbat på Henning Larsen Architects i Köpenhamn, Foster+Partners i London och kommer närmast från Tengbom där han jobbat i sju år som gestaltningsansvarig arkitekt, tävlingsledare och partner. På Utopia jobbar Jeppe Dueholm med tidiga skeden, tävlingar, Utopia Ideas och verksamhetsutveckling.

Anna-Lena Ekman Anna-Lena Ekman Arkitekt
annalena.ekman@utopia.se
070-021 02 20

Anna-Lena Ekman är arkitekt med examen från LTH och har jobbat på en rad kontor både i London och Stockholm, bland annat LDS, John McAslan+Partners, Tengbom och nu senast CF Möller. På Utopia jobbar hon som uppdragsansvarig arkitekt med fokus på tidiga skeden och tävlingar för Stadsplanering och bostäder.

Annika Lindfors Annika Lindfors Ekonomiansvarig
annika.lindfors@utopia.se
076-111 53 50

Daniel Medlöv Daniel Medlöv Byggnadsingenjör
daniel.medlov@utopia.se
070-559 61 11

Daniel Medlöv är byggnadsingenjör med en kandidatexamen i byggteknik och design med inriktning på arkitektur för byggingenjörer från Kungliga Tekniska högskolan. Hans examensarbete var ett gestaltningsförslag för en miljonprogramsfastighet med utgångspunkterna funktion och energibehovssänkning. Daniel har sen tidigare erfarenhet som snickare.

Alexandra Mohlin Alexandra Mohlin Arkitekt och HR
alexandra.mohlin@utopia.se
072-005 76 94

Pedram Seddighzadeh Pedram Seddighzadeh Arkitekt
pedram.seddighzadeh@utopia.se
072-839 10 86

Pedram Seddighzadeh är arkitekt utbildad på Chalmers Tekniska Högskola och TU Delft i Nederländerna. Han kommer närmast från Foster + Partners i London och har tidigare jobbat på danska 3XN:s researchavdelning och Whites interna avdelning för digital design. Pedram har även arbetat som handledare och hållit workshops i digital modellering och tillverkning på Chalmers och Architectural Association i London.

Hanne Stolt Hanne Stolt Byggnadsingenjör
hanne.stolt@utopia.se
070-918 47 86

Hanne Stolt är byggnadsingenjör med en kandidatexamen i byggteknik och design med inriktning arkitektur för byggingenjörer från Kungliga Tekniska högskolan. Hon har en tydlig inriktning på hållbarhet och i hennes examensarbete tog hon fram ett koncept för hur återvinning kan integreras i urbana miljöer och ett förslag på en kvartersnära återvinningsbyggnad i Rinkeby centrum.

Simon Ståhl Simon Ståhl Byggnadsingenjör
simon.stahl@utopia.se
070-230 63 15

Simon Ståhl är byggnadsingenjör med gedigen erfarenhet från komplexa och tekniskt krävande projekt. Han har en magisterexamen från Tekniska Högskolan i Jönköping och har tidigare arbetat på bland annat Arkitekterna Krook & Tjäder. Simon är inriktad på hållbar arkitektur och certifierad passivhusdesigner.

Caroline Mörnås Caroline Mörnås Konceptansvarig
caroline.mornas@utopia.se
073-777 09 11

Josephine Roubert Josephine Roubert Arkitektpraktikant
josephine.roubert@utopia.se

Josephine Roubert har en kandidatexamen från KADK i Köpenhamn. Innan hon började på Utopia praktiserade hon bland annat på Brooklyn-baserade arkitektkontoret PARA Project och var handledare för förstaårseleverna på institutet för Byggnadskonst och kultur.

Jonna Idsäter Jonna Idsäter Arkitekt
jonna.idsäter@utopia.se
076-551 03 58

Melina Forsslund Melina Forsslund Ekonomiassistent
melina.forsslund@utopia.se
076-554 52 34

Klara Franke Klara Franke Byggnadsingenjör
klara.franke@utopia.se
076-556 31 48

Klara Franke är byggnadsingenjör med en kandidatexamen i byggteknik och design med inriktning arkitektur för byggingenjörer från KTH. Innan hon hamnade på KTH därefter Utopia läste hon dessutom en gymnasieutbildning med inriktning på arkitektur och design.

Press

Våra pressreleaser och pressbilder hittar du på vår Mynewsdesk-sida. Där kan du också enkelt anmäla dig för att löpande få nyheter om Utopia Arkitekter skickade direkt till dig. För mediaförfrågningar, kontakta Jesper Lövkvist på jesper@utopia.se eller +46 709 15 25 92.