Publicitet

Skånska Dagbladet om Utopia och ByggVestas kompislägenheter i Malmö

Igår var det startskott för bygget av kompislägenheterna i kvarteret Sorgenfri, Malmö, som vi utvecklat tillsammans med Byggvesta.

Skånska Dagbladet var på plats och publicerar idag en artikel om projektet:

ByggVestas och Utopia arkitekters förslag tog fasta på de ungas egna visioner om hur bra boende ska se ut och vann då kommunens markanvisningstävling.
– Kompislägenheterna är tänkta att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Med den boendeformen blir det också billigare än att var och en ska hyra sin egen lägenhet, säger Sandrine Rivoire, projektledare på Byggvesta.Bostäderna vänder sig till studenter eller unga vuxna i åldrarna 18 – 25 år.

Läs hela artikeln här

Juvelens nominering till World Architecture Festival uppmärksammas av UNT

Kontorshuset Juvelen har nominerats till ett av världens största arkitekturpris, trots att byggnationen ännu inte är påbörjad.

– Att Juvelen är nominerad är ett kvitto på att det är en unik byggnad som tar plats internationellt. Det är hård internationell konkurrens och att vi kan finnas med där är verkligen hedrande, säger Utopias VD Emma Jonsteg.

Läs hela artikeln här.

Om Kopparhusen i Fastighetsnytt

Fastighetsnytt uppmärksammar att detaljplanen för området Kopparhusen i Norrköping, som drivs av fastighetsbolaget Klövern och ritas av oss på Utopia, har godkänts! Du hittar artikeln här.

Läs mer om Kopparhusen under fliken Projekt här på vår sajt.

Om Hornsbruksgatan i Mitt i Södermalm.

Mitt i Södermalm skriver om vårt bostadsprojekt för Veidekke på Hornsbruksgatan på Söder. Vi är extra glada för att man lyfter fram hur vi låter den publika parken ta plats på husens tak för att utöka parkens yta och gör den bättre och mer lättillgänglig. Läs hela artikeln här.

Dagens Nyheter om Hornsbruksgatan och parken.

Vår samarbetspartner Johanna Jarméus, landskapsarkitekt på Lovely landskap, är intervjuad i artikeln:

– Det här är första gången, som jag känner till i alla fall, som man skapar en offentlig park ovanpå en privat bostadsfastighet i Stockholm. Syftet med projektet och vad som gör det intressant är att man förbättrar den redan existerande Högalidsparken.

Läs mer om radhusen på Hornsbruksgatan under fliken Projekt här på vår sajt.

Östergötlands Folkblad om kv. Bommen Norrköping

Artikeln beskriver utvecklingen av kvarteret Bommen, i Norrköpings industrilandskap. Utopia arbetar i samarbete med fastighetsbolagen Klövern och Hyresbostäder med att utveckla ett nytt kvarter med student- och forskarbostäder, kontor och handel i området. Läs mer här