Kalendarium

Så vill unga bo?!

I 20 år har Hyresgästföreningen undersökt hur unga vuxna bor och vill bo i Sverige. Nu släpps årets rapport, Sverige 2017 - Unga vuxnas boende, som har fokus på bostadsbrist kopplat till olika utsatthetsindikatorer, till exempel arbetslöshet och osäkra boendeformer.
 
Torsdag den 1 juni presenteras rapporten i Riksdagshuset av Love Börjesson, en av rapportförfattarna. Därefter följer ett panelsamtal med Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter, Caroline Szyber (KD), Lars Eriksson (S), Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen, Emma och Stefan Ränk från Einar Mattsson.
 
Tid: Torsdagen 1 juni, kl. 08:00 – 09:00, kaffe och macka serveras från 07:45
Plats: Mittpolen, Entré Norrbro 1B Riksdagshuset östra (medtag legitimation och kom i god tid för inpassering genom riksdagens säkerhetskontroll)
 
Anmälan är obligatorisk och görs senast den måndagen den 29 maj till: Ola Nilsson på Socialdemokraterna.

Läs mer om rapporten hos Hyresgästföreningen.

Att bygga den attraktiva och hållbara staden - nationell konferens i Kiruna

Bland talarna på Kirunas heldagskonferens finns vår vd Emma Jonsteg som kommer att tala under rubriken: "Arkitekturen som värdeskapare i stadsbyggandet"

Så här skriver kommunen i sin inbjudan:

"Kiruna stadskärna måste avvecklas på grund av gruvdriften och en helt ny stad ska byggas. Ambitionen är att bygga en stad där dagens honnörsord om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet omsätts i praktiskt stadsbyggande. Vår tro och förvissning är att den utveckling av planeringsprocessen som vi har gjort i Kiruna är av generellt intresse och att Kiruna ännu en gång kan stå som förebild för svenskt stadsbyggande.

Frågor om hållbar utveckling, stadsattraktivitet och värdeskapande processer står i fokus i den svenska samhällsbyggnadsdebatten. Denna konferens vänder sig till professionellt verksamma inom stadsbyggande och syftar till att handfast belysa kunskap, insikter och praktiska exempel som bidrar till ett byggande av stadsmiljöer som är långsiktigt hållbara och attraktiva."

Läs hela programmet och anmäl dig här.

"Så bygger vi en attraktiv stad" heldagseminarium i Luleå

Den 28 april bjuder Luleå kommun in till ett heldagsseminarium med föreläsare från hela landet som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper kring frågorna: Vad är det som gör en kommun attraktiv som boendeort? Hur kan vi se till att det byggs mer i Sverige? Hur skapar vi det attraktiva samhället?
Vår vd Emma Josnteg deltar dels med en föreläsning under rubriken: "Starka idéer + mod + handlingskraft = mitt recept för en attraktiv stad" och dels i eftermiddagens paneldiskussion med frågor från publiken.

Här hittar ni program och anmälan. Anmälan senaste den 7 april.

Kan vi bygga kvantitet med kvalitet?

Länsstyrelsen Västra Götalands län bjuder in till konferensen "Kan vi bygga kvantitet med kvalitet?". Bland talarna finns bland annat vår vd Emma Jonsteg som kommer att tala under rubriken:

Vad menar vi när vi säger kvalitet - Hur ska branschens olika aktörer sluta prata förbi varandra, nå samsyn och enas om gemensamma mål för arkitektonisk kvalitet?

Kolla program och anmäl er här.

Emma Jonsteg på Bostadsforum 2017!

Ska ni till Bostadsforum 2017 den 29-30 mars? Det är klart ni ska. Inte minst för att vår vd Emma Jonsteg är där och snackar. Den här gången under rubriken: "Svensk arkitektur har mer att ge."

Så här står det i programmet under Emmas programpunkt:
"I en tid av allt större samhälleliga utmaningar ökar kraven på vad vårt stadsbyggande, våra gemensamma livsmiljöer och våra byggnader ska klara av. Ändrade livsmönster och arbetssituationer, segregation, psykisk ohälsa och digitalisering är bara några av de aspekter vi som arkitekter har att ta hänsyn till. Samtidigt fylls vår palett av nya möjligheter för att åstadkomma mer och bättre på dagligen."

Läs mer och anmäl er direkt på sajten!

Äga Rum: Sociala territorier i staden

Den 1 december klockan 16:30 kommer Eva Minoura till Nätverket för värdeskapande stadsbyggande och Utopia Arkitekter för att hålla en spännande föreläsning. Och du är härmed inbjuden. Vi bjuder på både föreläsning och efterföljande dryck och tilltugg. Läs mer och anmäl er här.

Smart samtal om framtidens hållbara samhälle.

Under Samhällsbyggnadsdagarna bjuder Smarta samtal in till vad som har potential att bli ett väldigt smart samtal.

Så här skriver de i sin inbjudan:

"Tillsammans bygger vi samhället. I framtiden mer än någonsin. I den digitala eran blir alla medskapare till tjänster och produkter. Vilken roll har de som arbetar professionellt och vilken roll har användarna? Hur skapar vi det digitala samhället ihop med det fysiska - marken, luften och vattnet - så att vi får ett hållbart samhälle där tekniken tjänar människan istället för tvärtom?"

Paneldeltagare är Emma Jonsteg, vd för Utopia, Maria Gårdlund, vd för Swecos IT konsulter, Alf Karlsson, statssekreterare hos bostads- och digitaliseringsministern och Daniel Ewerman, vd och grundare Transformator Design under ledning av moderatorn Helena Blomquist.

Klockan 13.45 smäller det. Läs mer på Samhällsbyggnadsdagarnas sajt här.

Nätverket för värdeskapande stadsbyggande på Samhällsbyggnadsdagarna

Under en parallell session med rubriken urbanitet och livsmiljö berättar Emma Jonsteg,VD, Utopia Arkitekter, Göran Cars, professor i samhällsplanering, KTH och Veronica Hejdelind, Projektledare, Utopia Arkitekter om Nätverket för värdeskapande stadsbyggnads arbete. med att sprida kunskap om hur man bygger stad från vision till verklighet. Moderator är Tomas Ernhagen, Chefekonom, Fastighetsägarna Sverige.

Hjärtligt välkomna!

Emma Jonsteg snackar årets branschrapport!

Årets branschrapport från Sveriges Arkitekter är här! Massor av information om trender på marknaden, analyser av konjunkturen och prognoser om branschens utveckling framåt. Den visar bland annat att arkitektbranschen går för högtryck och växer stadigt, men att varken omsättning per anställd eller lönsamhet totalt sett utvecklas på samma sätt.

Onsdag 12 oktober bjuder Sveriges Arkitekters branschchef Charlotta Holm Hildebrand in tre företagsledare som med olika drivkrafter och metoder skapar förutsättningar för hållbara arkitektföretag.

Missa inte chansen att få koll på det viktigaste om branschen, och inspiration om hur du kan tänka och agera framåt.

Medverkande: Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter, Johanna Frelin, vd Tengbom, Hans Birkholz, partner BAU.

Seminariet äger rum onsdag 12 oktober kl 08.00 hos Sveriges Arkitekter, Storgatan 41, Stockholm. Frukost serveras från 07.30. Anmäl dig här.

För den som inte kan vara på plats webbsänds seminariet här.

Missa inte Nätverket för värdeskapande stadsbyggandes program i Almedalen!

Är vårt sätt att bedriva stadsbyggande i Sverige hopplöst på efterkälken?

Skapandet av hållbara och kvalitativa stadsmiljöer blir en allt mer komplex utmaning. Insikterna ökar, kraven höjs, men kompetensen halkar efter. Många stadsbyggnadsprojekt drivs fortfarande med uråldriga metoder. Är nya arbets- och yrkesformer svaret på hur vi ska skapa större långsiktiga värden?

Allt för ofta vittnar resultaten dessvärre om att det råder brist på vilja att lära om och tänka nytt. Men om vi ska lyckas i vår strävan mot att skapa större beständiga värden för samhället så måste vi ompröva vårt tankesätt och våra metoder. Hur kan vi bli bättre på att stöpa om våra processer baserat på de stora kunskaper och goda erfarenheter som trots allt finns, både i Sverige och vår omvärld? En allt mer komplex samtid och framtid ställer högre krav på tvärdisciplinära arbetssätt, vilket också väcker frågan om vad vi kan lära oss från andra branscher.

Under seminariet får vi lyssna till Lisa Lindström, vd på Doberman, som berättar om sina erfarenheter av designmetodik från arbetet med digital kommunikation och tjänsteutveckling. Tillsammans med nätverkets initiativtagare Göran Cars och Emma Jonsteg diskuterar hon hur dessa erfarenheter kan tillämpas i arbetet med komplexa projekt inom stadsbyggande.

Tid: Onsdagen den 6 juli kl.16-17 med efterföljande mingel fram till kl.19

Plats: Arkitekturträdgården, Strandgatan 16

Ingen föranmälan. Först till kvarn.

Varmt välkomna!

Utopias Anna Davis talar på Design S-dagen i Göteborg

Design S-dagen i Göteborg

Följ med i det generationsskifte som pågår inom svensk design. För hundra år sedan började vi skapa vackrare vardagsvaror, idag lever vi mitt i en global digitalisering, där Sverige, tack vare samma användarvänliga och demokratiska tradition, lyckas ligga långt framme. Men vad är egentligen design idag när alla designar?

NÄR?
Fredag den 27 maj 2016, kl 10.00-14-00

VAR?
The House, ett nytt inspirerande coworking-kontor för kreativa branscher på Björklundavägen 24, Nya Hovås. (Express går var femte minut från Nordstan, Heden och Linnéplatsen. Hållplats Lyckhem) www.the-house.se

PROGRAM:

Kl. 10.00-12.00
Välkommen!
Svensk Forms VD, Ewa Kumlin, öppnar programmet

Next Step Group hälsar välkommen till The House

Dagens moderator Lisa Lindström, VD och grundare av designbyrån Doberman, juyordförande i Design S reder ut begreppen och visar hur tjänstedesign syns och verkar.

Skiftet inom traditionell industri & extrem digitalisering
Talare: Olof Persson, konsult tidigare VD Volvo AB, Fredrik Magnusson, VD och partner, Roder Innovation, Ulrika Nordström, Marknadschef Autodesk och Nils Magnusson, Försäljningschef Autodesk.

Kl. 12.00-13.00
Lunch serveras i The House orangeri från Calle Kock, som varit kökschef åt bl.a. det svenska militära kocklandslaget.

Kl. 13.00-14.00
Om designprocesser och värdeskapande
Talare: Louise Heilborn, det nystartade fastighetsbolaget Next Step Group, Anna Davis, arkitekt Utopia Arkitekter, Henning Rylander Eklund, Senior Lecture, Director of studies Master programme in Business & Design, HDK

OSA:
Senast 25 maj (för lunchbeställning) per mail till erika.zinders@svenskform.se

Seminarium om KTHs nya utbildning!

Med anledning av lanseringen av sin nya vidareutbildning, Design & Byggande i staden, bjuder KTH in till frukostseminarium. Och så här skriver man i programmet:

"Sverige har arkitekter och samhällsbyggare med högsta kompetens. Trots det får vi inte till de innovationer som krävs om vi inte samarbetar mer. Nätverkande över yrkesgränser är det bästa sättet att lösa den samhällsbyggnadsutmaning vi står inför. Och det är en kompetenshöjning som kommer att krävas för alla företag som vill fortsätta att vara konkurrenskraftiga. Därför startar vi nu, på initiativ av Stockholms Byggnadsförening, vidareutbildningen Design & Byggande i staden som syftar till just detta. Utbildningen består av flera fri­stående kurser och är för branschfolk, av branschfolk och forskare i framkant.

Två aktuella stadsbyggnadsprojekt med dess drivkrafter och konflikter presenteras av Maria Håkansson och Torun Widström (forskare KTH). Projektens komplexitet diskuteras sedan av panelen utifrån deras infallsvinklar och erfarenheter. I panelen: Anette Scheibe Lorentzi, Hans Lind, Tina Karrbom Gustavsson och Emma Jonsteg.

Läs mer om seminariet och anmäl dig på KTH:s hemsida.

”Så bygger vi in kvalitet i stadsförnyelse”.

Den 21 april kör Tobin Properties ett frukostseminarium på temat ”Så bygger vi in kvalitet i stadsförnyelse”.

Det är precis den här typen av initiativ till diskussioner om hur byggherrar tillsammans med arkitekter och kommuner kan bidrar till att skapa bättre stadsmiljöer som vi vill se så mycket mer av.

Kom dit och lyssna på Emma Jonsteg, Jonas Nygren, Torsten Svenonius, Gunilla Glantz och Jerker Söderlind.

Osa senaste den 14 april till jenny.nordtorp@tobinproperties.se

Vi ses på Scandic Continental i Stockholm. Frukost serveras från kl 08:30 och seminariet håller på från 09:00 till 11:00.

Hjärtligt välkomna!

SKL:s presidiedagar för miljö- plan- och byggnämnder

Leder du arbetet i en nämnd med ansvar för miljö och/eller planering och byggande? På presidiedagarna får du information och inspiration kring strategiska frågor inom samhällsbyggnadsområdet, och tillfälle att träffa kollegor från hela landet.

Konferensen tar upp aktuella ämnen, årets fokus blir frågeställningar i anslutning till klimatfrågan och bostäder i akuta lägen.

Utopias VD Emma Jonsteg deltar tillsammans med SKL, berörda departement, kollegor från kommuner och andra inspirerande talare.

Anmälan och hela programmet hittar du här

Nätverket för värdeskapande stadsbyggande på BA i Göteborg

På BA i Umeå diskuterade nätverket regelverket i relation till värdeskapande stadsbyggande - i Göteborg tar vi tag i markanvisningsprocessen.

Samverkan för värdeskapande i markanvisningar
Tema: Stadsbyggnad (Fördjupning D)
Planering och byggande är inte ett nollsummespel. Genom att lämna intagna ståndpunkter om detaljer och istället utgå från vilka kvaliteter som eftersträvas skapas incitament för kreativitet, innebärande att berörda parter söker lösningar som är tekniskt, produktionsmässigt och ekonomiskt effektiva, utan att man ger avkall på fastlagda kvalitetsmål. På detta seminarium ställer vi frågan, hur samverkan i processen för markanvisningar kan organiseras och bedrivas för att möjliggöra värdeskapande?

Case: Älvstranden, Göteborg

Program

11.00 Vad är Nätverket för värdeskapande stadsbyggande?
Emma Jonsteg

11.05 Strategier för en socialt blandad stad i Älvstranden.
Ulrika Palmblad, chef fastighetsutveckling Älvstranden utveckling AB

11.25 Korta reflektioner
Cattis Carlén, markstrateg och konceptutvecklare Riksbyggen
Tobias Olsson, direktör Sveriges Arkitekter

11.40 Öppet samtal

12.55 Summering. Göran Cars

Välkomna!

Programmet till Business Arena Göteborg hittar du här

Så ska Stockholm klara framtidens tillväxt

Den 4 april arrangerar Fastighetsvärlden ett heldagsseminarium på temat "Så ska Stockholm klara framtidens tillväxt". I det späckade programmet finns bland annat vår vd, Emma Jonsteg, med för att klockan 11:10 tala under programpunkten:

"Stockholms arkitektur: Bäst i Skandinavien – eller fegast i världsklass?

Huvudstaden växer snabbast i Europa och de närmaste åren väntar fortsatt utbyggnad. Men ofta det blir det debatt och överklaganden kring de mest spektakulära projekten vilket leder till lägre höjder, förändrad design och förseningar. Var och hur ska staden egentligen växa framöver – och hur offensiv får arkitekturen vara? Bygger vi spännande idag – eller är vi onödigt mesiga?"

Läs hela programmet och anmäl er på fastighetsvärldens hemsida.

Nätverk för värdeskapande stadsbyggande på BA Umeå

"Nätverk för värdeskapande stadsbyggande - är det regelverket som är boven?"

Så lyder rubriken på Emma Jonsteg och Göran Cars dragning under Business Arena i Umeå den 24 februari.

På senaste business Arena i Stockholm i september tog vi inom Nätverket för värdeskapande stadsbyggande upp hur vi kan utveckla planprocessen så att den blir värdeskapande. Nu tar vi upp tråden i Umeå och frågar oss hur regelverket påverkar det värdeskapande stadsbyggandet.

Det finns många som tycker att Sverige har ett krångligt regelverk. Samtidigt finns en tendens att skylla allt för mycket på regelverket. Intressekonflikter som försenar och behov av ”omtag” är ofta orsakade av brister i planprocessen snarare än av regelverket. Under den här fördjupningen ställer vi frågan om hur kan vi snabba upp och effektivisera planprocessen – utan att ge avkall på kvalitet – och utan att göra
våld på regelverket?

Läs mer om Business Arena och programmet här.

Stockholm Design Talks 2016

Temat för Stockholm Design Talks 2016, som äger rum under möbelmässan i Stockholm i februari, är ”Scandinavia Now”. En av deltagarna är vår vd Emma Jonsteg. I deltagarlistan fins också en lång rad andra intressanta deltagare, eller vad sägs om Hanna Nova Beatrice, designskribent och chefredaktör på Residence; Mark Isitt, journalist och författare; Guy Dittrich, specialist inom hotell och design och Marcus Fairs, chefredaktör Dezeen. Bland gästerna och talarna återfinns; Neil Harbisson, konstnär; Judith van Vliet, modedesigner; Bolle Tham, arkitekt; Martin Videgård, arkitekt; designduon BarberOsgerby, formgivare och arkitekter; Karolina Keyzer, stadsarkitekt; Hanna Wendelbo, tapetformgivare och Julien de Smedt, arkitekt. Läs mer på mässans egen sajt.

Varberg Sessions #02

Den 1 februari 2016 talar både Emma Jonsteg och Göran Cars på Varberg Sessions #02. Temat för dagen är "Hur planerar och bygger man en stad som är nyskapande, hållbar och vacker?". Det blir mingel, föreläsningar och diskussion. Läs mer om evenemanget här och glöm inte att anmäla dig direkt till asa@marknadvarberg.se senast den 19 januari 2016.

Staden växer - debatt på ArkDes

"Torsdagen den 21 januari 2016 sätter ArkDes fart på debatten kring aktuella frågor om bostäder och stadsmiljö. En rad kända och viktiga personer med inflytande över dessa frågor medverkar under eftermiddagen på ArkDes i Stockholm."

Så står det i programmet för debatten där bland annat vår vd, Emma Jonsteg, kommer att medverka under programpunkten "Sköna hem för vem?".

Kom och lyssna till diskussioner där hållbar samhällsutveckling och kvalitetsfrågor kring arkitektur och design är den röda tråden. Under dagen får ni också smakprov på ArkDes stora bostadsutställning som öppnar i mars, samt filmer, bilder och modeller från våra samlingar.

Läs hela programmet och anmäl er på ArkDes sajt.

Hur skapar man ett attraktivt nytt läge?

Den 9 december träffas Nätverket för värdeskapande stadsbyggande för ett seminarium och workshop hos Fastighetsägarna i Stockholm. Temat för dagen är ”Hur skapar man ett attraktivt läge?”. Vi har bjudit in Helle Søholt, arkitekt och grundare av det danska arkitektkontoret Gehl Architects, för att tala kring frågeställningar på temat. Inte minst om det är möjligt att skapa nya lägen som har sådana kvaliteter att de redan från start blir attraktiva.

Vi kör igång klockan 13:00 och avslutar med mingel 15:40. Läs mer om programmet och boka din plats på Fastighetsägarnas sajt.

KomBo på Mäklarsamfundets BostadsForum 2015!

Den 20 november blir det presentationer och diskussioner om konkreta idéer som kan öka farten på bostadsbyggandet. Vår vd, Emma Jonsteg, kommer att vara på plats för att berätta om vårt kollektivboendekoncept, KomBo.

Det blir också dragningar av Anna Granath Hansson, forskare KTH, som presenterar ny forskning i form av sin avhandling ”Institutional prerequisites for housing development - a comparative study of Germany and Sweden” och Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, som berättar om kommunens arbete med tillfälliga studentbostäder.

Kommentatorer är Ingrid Eiken, VD på Mäklarsamfundet, Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, Robert Hannah (Fp), riksdagsledamot i Civilutskottet och Hans Lind, professor på KTH.

Datum och tid: Fredagen den 20 november kl 15:00-16:00
Plats: Mäklarmässan, Quality Hotel Friends, Solna

Anmälan gör du direkt till josefine.uppling@maklarsamfundet.se senast den 16 november (Är du redan anmäld till Mäklarmässan behövs ingen anmälan. För anmälan till Mäklarmässan, gå in på www.maklarsamfundet.se)

Vi ses där!

Bostadsbyggande i Värmdö – möjligheter och utmaningar

Kom och lyssna när vi snackar möjligheter och utmaningar med utveckligen av Värmdö. På programmet finns bland annat diskussioner om förtätning, förbifarter, fabriken och permanentning av fritidshus.

Deltagarna är:

Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter
Svante Berglund, trafikkonsult WSP och forskare vid KTH
Martin Steen, projektledare Blå Eken Fabrikshuset
Emma Hult, bostadspolitisk talesperson Miljöpartiet i riksdagen

När: Måndagen den 28 september kl. 18.30 – 20.30
Var: Kyrkettan, Värmdögatan 1, Gustavsberg

Läs mer och anmäl er här.

Markpolitik hos Sveriges Arkitekter

Markpolitik är ett av de mest kraftfulla verktygen för att premiera kvalitet och hållbarhet och under pågående mandatperiod ska Sveriges kommuner ta beslut om en markanvisningspolicy. Sveriges arkitekter bjuder in till en frukost med politiker, experter och arkitekter för att prata om goda exempel och vad som kommer att hända framöver. Medverkar gör vår vd, Emma Jonsteg, tillsammans med Elin Olsson (MP), Fredrik Drotte, stadsutvecklingschef Upplands Väsby och Cattis Carlén, markstrateg på Riksbyggen. Läs mer och anmäl er här.

Nätverket för värdeskapande stadsbyggande på Business Arena

Den 17 september kör vi en första sammankomst med Nätverket för värdeskapande stadsbyggande på Business Arena i Stockholm. Bakom nätverket står Utopia Arkitekter och KTH/Samhällsbyggnad i samarbete med ett antal andra aktörer. Nätverket är ett nationellt forum för kunskapsöverföring med inriktning på värdeskapande stadsbyggnad. I fördjupningen på Business Arena har vi samlat en rad intressanta personer från kommuner, byggherrar och arkitektkontor för att diskutera erfarenheter, metoder och målsättningar. Men kanske inte minst hur man i en förlängning praktiskt kan jobba tillsammans för att komma framåt snabbare. Läs mer och anmäl er på Business Arenas sajt.

Nätverket för värdeskapande stadsbyggande

Hej alla Almedalsbesökare! Boka genast in tisdag den 30 juni klockan 13:00 - 15:00. Då kommer Utopia att arrangera ett superseminarium under rubriken ”Nätverket för värdeskapande stadsbyggande” i Arkitekturträdgård på Strandgatan 16A i Visby.

Träffen i Almedalen är också startskottet för Utopia Arkitekter och Göran Cars initiativ att skapa ett nationell nätverk för kunskapsöverföring med inriktning på värdeskapande stadsbyggnad. Runt om i landet bubblar det av vilja att nå längre. Vi hör en lång rad röster i debatten som ser både nödvändigheten och möjligheterna. Vi ser en rad lyckade exempel på ansatser till nya arbetssätt. Men om utveckligen ska ta ordentlig fart så måste den här kunskapen få bättre förutsättningar att spridas i tillämpbar form till betydligt fler. Hur det ska gå till är en av sakerna vi kommer att få höra mer under de två timmarna. Och redan efter sommaren kommer vi att planera in en rad återkommande möten runt om i landet där kommuner, byggherrar, arkitekter och andra intressenter träffas för att i workshopform arbeta vidare tillsammans.

Uppställningen blir fantastisk med blytunga tjänstemän, politiker, byggherrar och andra. Bland namnen som är klara hittills finns Göran Cars, professor i samhällsplanering på KTH, Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, Fredrik Drotte, stadsutvecklingschef i Upplands Väsby, Elin Olsson (MP) ledamot i kommunfullmäktige och exploateringsnämnden i Stockholm, Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg, Britta Blaxhult, affärsutvecklare på Veidekke, Rickard Stark, creative director och partner på Okidoki Arkitekter, Ingrid Anderbjörk, avdelningschef på stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala. Listan kommer att uppdateras löpande. Vår vd, Emma Jonsteg, kommer att var moderator för samtalet.

Ingen föranmälan. Begränsat med utrymme så dyk upp i god tid om du vill vara säker på att få en sittplats. Inom kort kommer mer information här och på Almedalssajten.

Boka in, dela och tipsa! Det är viktigt att många hänger på i det här arbetet. Vill du engagerar dig, bli en del av nätverket och var med på våra träffar? Hör gärna av dig till oss på Utopia.