I bakgrunden

Hallonporten

Till minne av Emma Jonsteg!

I dag måste vi dessvärre meddela att vår vd, Emma Jonsteg, har avlidit efter en längre tids sjukdom.

Emma var urkraften, kompassnålen och den aldrig sinande energikällan i vårt arbete. Visionärt och i det vardagliga. Sorgen och saknaden efter henne är monumental. Inte bara för oss som kollegor utan för hela vår bransch. Vi har förlorat en nära vän och branschen har förlorat en av sina starkaste röster.

Sedan Emma fick sin diagnos den 3 juni förra året har hon inte deltagit i verksamheten utan i stället ägnat sin tid åt familj och vänner. Under hennes frånvaro har vi enligt hennes uttryckliga önskan anpassat verksamheten för att kunna fortsätta vårt arbete i hennes anda.

Mattias Litström, vår creative director som också startade Utopia Arkitekter tillsammans med Emma för snart tolv år sedan, har de senaste nio månaderna agerat vd och kommer även fortsatt att göra det.

Ni som haft glädjen att träffa och arbeta med Emma fick alla känna av hennes enorma och smittsamma entusiasm, hennes ständiga jakt efter nästa stora idé och hennes tro på vår möjlighet, men också skyldighet, att försöka göra vår värld till en lite bättre plats för de många människorna. Den andan sitter för evigt i väggarna på Utopia Arkitekter. Det är arvet vi nu förvaltar.

Visa gärna ert deltagande i sorgen genom att ge ett bidrag till Cancerfondens verksamhet.

Tack!