Kalendarium: Juni 2015

Nätverket för värdeskapande stadsbyggande

Hej alla Almedalsbesökare! Boka genast in tisdag den 30 juni klockan 13:00 - 15:00. Då kommer Utopia att arrangera ett superseminarium under rubriken ”Nätverket för värdeskapande stadsbyggande” i Arkitekturträdgård på Strandgatan 16A i Visby.

Träffen i Almedalen är också startskottet för Utopia Arkitekter och Göran Cars initiativ att skapa ett nationell nätverk för kunskapsöverföring med inriktning på värdeskapande stadsbyggnad. Runt om i landet bubblar det av vilja att nå längre. Vi hör en lång rad röster i debatten som ser både nödvändigheten och möjligheterna. Vi ser en rad lyckade exempel på ansatser till nya arbetssätt. Men om utveckligen ska ta ordentlig fart så måste den här kunskapen få bättre förutsättningar att spridas i tillämpbar form till betydligt fler. Hur det ska gå till är en av sakerna vi kommer att få höra mer under de två timmarna. Och redan efter sommaren kommer vi att planera in en rad återkommande möten runt om i landet där kommuner, byggherrar, arkitekter och andra intressenter träffas för att i workshopform arbeta vidare tillsammans.

Uppställningen blir fantastisk med blytunga tjänstemän, politiker, byggherrar och andra. Bland namnen som är klara hittills finns Göran Cars, professor i samhällsplanering på KTH, Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, Fredrik Drotte, stadsutvecklingschef i Upplands Väsby, Elin Olsson (MP) ledamot i kommunfullmäktige och exploateringsnämnden i Stockholm, Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg, Britta Blaxhult, affärsutvecklare på Veidekke, Rickard Stark, creative director och partner på Okidoki Arkitekter, Ingrid Anderbjörk, avdelningschef på stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala. Listan kommer att uppdateras löpande. Vår vd, Emma Jonsteg, kommer att var moderator för samtalet.

Ingen föranmälan. Begränsat med utrymme så dyk upp i god tid om du vill vara säker på att få en sittplats. Inom kort kommer mer information här och på Almedalssajten.

Boka in, dela och tipsa! Det är viktigt att många hänger på i det här arbetet. Vill du engagerar dig, bli en del av nätverket och var med på våra träffar? Hör gärna av dig till oss på Utopia.