Kalendarium: Juli 2016

Missa inte Nätverket för värdeskapande stadsbyggandes program i Almedalen!

Är vårt sätt att bedriva stadsbyggande i Sverige hopplöst på efterkälken?

Skapandet av hållbara och kvalitativa stadsmiljöer blir en allt mer komplex utmaning. Insikterna ökar, kraven höjs, men kompetensen halkar efter. Många stadsbyggnadsprojekt drivs fortfarande med uråldriga metoder. Är nya arbets- och yrkesformer svaret på hur vi ska skapa större långsiktiga värden?

Allt för ofta vittnar resultaten dessvärre om att det råder brist på vilja att lära om och tänka nytt. Men om vi ska lyckas i vår strävan mot att skapa större beständiga värden för samhället så måste vi ompröva vårt tankesätt och våra metoder. Hur kan vi bli bättre på att stöpa om våra processer baserat på de stora kunskaper och goda erfarenheter som trots allt finns, både i Sverige och vår omvärld? En allt mer komplex samtid och framtid ställer högre krav på tvärdisciplinära arbetssätt, vilket också väcker frågan om vad vi kan lära oss från andra branscher.

Under seminariet får vi lyssna till Lisa Lindström, vd på Doberman, som berättar om sina erfarenheter av designmetodik från arbetet med digital kommunikation och tjänsteutveckling. Tillsammans med nätverkets initiativtagare Göran Cars och Emma Jonsteg diskuterar hon hur dessa erfarenheter kan tillämpas i arbetet med komplexa projekt inom stadsbyggande.

Tid: Onsdagen den 6 juli kl.16-17 med efterföljande mingel fram till kl.19

Plats: Arkitekturträdgården, Strandgatan 16

Ingen föranmälan. Först till kvarn.

Varmt välkomna!