Kalendarium: Februari 2016

Nätverk för värdeskapande stadsbyggande på BA Umeå

"Nätverk för värdeskapande stadsbyggande - är det regelverket som är boven?"

Så lyder rubriken på Emma Jonsteg och Göran Cars dragning under Business Arena i Umeå den 24 februari.

På senaste business Arena i Stockholm i september tog vi inom Nätverket för värdeskapande stadsbyggande upp hur vi kan utveckla planprocessen så att den blir värdeskapande. Nu tar vi upp tråden i Umeå och frågar oss hur regelverket påverkar det värdeskapande stadsbyggandet.

Det finns många som tycker att Sverige har ett krångligt regelverk. Samtidigt finns en tendens att skylla allt för mycket på regelverket. Intressekonflikter som försenar och behov av ”omtag” är ofta orsakade av brister i planprocessen snarare än av regelverket. Under den här fördjupningen ställer vi frågan om hur kan vi snabba upp och effektivisera planprocessen – utan att ge avkall på kvalitet – och utan att göra
våld på regelverket?

Läs mer om Business Arena och programmet här.

Stockholm Design Talks 2016

Temat för Stockholm Design Talks 2016, som äger rum under möbelmässan i Stockholm i februari, är ”Scandinavia Now”. En av deltagarna är vår vd Emma Jonsteg. I deltagarlistan fins också en lång rad andra intressanta deltagare, eller vad sägs om Hanna Nova Beatrice, designskribent och chefredaktör på Residence; Mark Isitt, journalist och författare; Guy Dittrich, specialist inom hotell och design och Marcus Fairs, chefredaktör Dezeen. Bland gästerna och talarna återfinns; Neil Harbisson, konstnär; Judith van Vliet, modedesigner; Bolle Tham, arkitekt; Martin Videgård, arkitekt; designduon BarberOsgerby, formgivare och arkitekter; Karolina Keyzer, stadsarkitekt; Hanna Wendelbo, tapetformgivare och Julien de Smedt, arkitekt. Läs mer på mässans egen sajt.

Varberg Sessions #02

Den 1 februari 2016 talar både Emma Jonsteg och Göran Cars på Varberg Sessions #02. Temat för dagen är "Hur planerar och bygger man en stad som är nyskapande, hållbar och vacker?". Det blir mingel, föreläsningar och diskussion. Läs mer om evenemanget här och glöm inte att anmäla dig direkt till asa@marknadvarberg.se senast den 19 januari 2016.