Kalendarium: September 2015

Bostadsbyggande i Värmdö – möjligheter och utmaningar

Kom och lyssna när vi snackar möjligheter och utmaningar med utveckligen av Värmdö. På programmet finns bland annat diskussioner om förtätning, förbifarter, fabriken och permanentning av fritidshus.

Deltagarna är:

Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter
Svante Berglund, trafikkonsult WSP och forskare vid KTH
Martin Steen, projektledare Blå Eken Fabrikshuset
Emma Hult, bostadspolitisk talesperson Miljöpartiet i riksdagen

När: Måndagen den 28 september kl. 18.30 – 20.30
Var: Kyrkettan, Värmdögatan 1, Gustavsberg

Läs mer och anmäl er här.

Markpolitik hos Sveriges Arkitekter

Markpolitik är ett av de mest kraftfulla verktygen för att premiera kvalitet och hållbarhet och under pågående mandatperiod ska Sveriges kommuner ta beslut om en markanvisningspolicy. Sveriges arkitekter bjuder in till en frukost med politiker, experter och arkitekter för att prata om goda exempel och vad som kommer att hända framöver. Medverkar gör vår vd, Emma Jonsteg, tillsammans med Elin Olsson (MP), Fredrik Drotte, stadsutvecklingschef Upplands Väsby och Cattis Carlén, markstrateg på Riksbyggen. Läs mer och anmäl er här.

Nätverket för värdeskapande stadsbyggande på Business Arena

Den 17 september kör vi en första sammankomst med Nätverket för värdeskapande stadsbyggande på Business Arena i Stockholm. Bakom nätverket står Utopia Arkitekter och KTH/Samhällsbyggnad i samarbete med ett antal andra aktörer. Nätverket är ett nationellt forum för kunskapsöverföring med inriktning på värdeskapande stadsbyggnad. I fördjupningen på Business Arena har vi samlat en rad intressanta personer från kommuner, byggherrar och arkitektkontor för att diskutera erfarenheter, metoder och målsättningar. Men kanske inte minst hur man i en förlängning praktiskt kan jobba tillsammans för att komma framåt snabbare. Läs mer och anmäl er på Business Arenas sajt.